'T CAUTER   Een multidisciplinaire groepspraktijk gespecialiseerd in advies, begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een specifieke zorgvraag in medische diëtetiek, algemeen voedingsadvies, psychologische ondersteuning, ergotherapie en podologische hulpverlening.
Sofie

Diëtist

Sofie Vermeir (°1987) studeerde af als diëtiste aan de UCLL in 2021.

Ze werkt reeds vele jaren als ziekenhuisapotheker, maar ze wenst ook actief bij te dragen aan ziektepreventie en besloot daarom de opleiding voedings- en dieetleer aan te vatten.

 

Sofie werkt als zelfstandige diëtiste op het ’t Cauter en focust zich op de gezonde leefstijl (aangepaste voeding, eetcompetenties en beweging) en dieetadvies op voorschrift. Verder deed ze tijdens haar stage UZ Leuven ervaring op in de begeleiding van oncologische patiënten, dieetadvies in het kader van cardiale revalidatie en het begeleiden van personen met (pre)diabetes. Vegetarische voeding en sportvoeding zijn eveneens thema’s die Sofie interesseren en waarin ze zich in de nabije toekomst wilt verdiepen.

 

Sofie is een erkende diëtiste met RIZIV-nummer 5-63650-17-601, is lid van de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten (www.vbvd.be) en van European Federation of the Associations of Dietitians (www.efad.org).